Minőségi Bizonyítvány

"Muszáj törődnöm vele. Valóságos fizikai fájdalmat okoz nekem, ha látom, hogy valamit rosszul csinálnak, amikor pedig olyan könnyen lehet jól is csinálni." (K. Vonnegut)

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Lúzerország

2009.12.16. 20:06 kerzo

Tudom, kicsit erős a cím, de koránt sem véletlen. Szeretnék megosztani néhány gondolatot, hogy szerintem miért tartunk ott, ahol tartunk. Természetesen ez is a szabályokban keresendő, illetve a szabályok betartásában. A katonaságnál volt egy mondás, miszerint a parancsot nem érdemes meghágni, mert szaporodik. Ez igaz a hétköznapi szabályokra is.

Sokszor hallani, hogy a magyar mennyire kreatív. Milyen gyorsan és okosan meg tudja oldani a problémákat. Ha bármilyen probléma van, akkor pillanatok alatt képes reagálni és megoldani azt. De hogy jön akkor ez mégis a szabályokhoz? Miért nem tudjuk mégsem sokra vinni?

A válasz véleményem szerint az, hogy azért, mert a hosszú távú fejlődés nem engedheti meg magának az eseti, sokszor titokban végzett műveleteket. Ha valahol sok lesz a selejt, akkor a magyar megpróbálja eltussolni, helyrehozni a problémát és lehetőleg észrevétlenül folytatni a munkát. Nyilván vannak ennek lelkiismereti okai is, mert úgy gondolja, hogy mi van, ha ő hibázott, ő nem tartott be valami fontos szabályt. Szerencsésebb történelmi fejlődéssel rendelkező országokban ez úgy működik, hogy hiba esetén leállítják a munkát ha szükséges, és jelzik a vezetés felé, hogy akadt egy kis probléma. Nyilván, ha az ember betartja a szabályokat, akkor nem is lehet gond egy leállásból és mindenkinek érdeke, hogy kiderüljön az ok. Ha feltárják a valódi okokat, akkor az hosszú távon nyereséget fog hozni!

Persze ehhez az is kell, hogy a szabályokat ne akarjuk áthágni szándékosan. Mert ha mégis, annak az lesz az eredménye, hogy szigorodnak. Sokszor értelmetlenül!

 

Szólj hozzá!

Címkék: szabályozás

A bejegyzés trackback címe:

https://minbiz.blog.hu/api/trackback/id/tr541602952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása